Seksi

SEKSUAALISUUS - ALASTOMUUS

Monet ihmiset ovat ulkomaanmatkoilla käyneet jollakin naturistirannalla, kun eivät ole uskaltaneet käydä tutustumassa Suomen rannoilla, peläten törmäävänsä siellä johonkin heille ennestään tuttuun henkilöön. Kuitenkin ihmisillä on luontainen tarve olla itse alasti, ja nähdä samalla muita ihmisiä alasti. Tämä tarve pyritään vain kieltämään kaikin mahdollisin keinoin. Sitten kun ulkomailla uskallaudutaan paikalliselle rannalle, niin huomataan samalla, että kokonaan alaston ihminen ei ole seksuaalisesti niin kiinnostava kuin vähän verhottu. Tähän samaan perustuu se, että seksilehdissä ja erilaisissa mainoksissa mallit ovat yleensä vähän peiteltyjä, jolla saadaan aikaan tirkistelyvietin voimistuminen ja herätetään kiinnostus esiteltävään asiaan. Suljetussa ja suojatussa yhteisössä kasvaneella ihmisellä saattaa olla koko elämänkaaren aikainen halu nähdä alastomuutta ja tätä lehtiteollisuus käyttää hyväkseen sekoittamalla samalla usein myös seksin ja alastomuuden.

Naturismissakin on aistillista viehätystä, mutta se perustuu enemmän vapauden tunteeseen kuin seksuaalisuuteen. Seksi kuuluu ihmisten omiin intiimeihin hetkiin, mutta ei yhdistyksen toimintaan eikä naturistirannoille.

Suomen vähäisillä nakurannoilla on joka kesä pusikkoihin piiloutuneita tirkistelijöitä, jotka kiikaroivat sieltä käsin rannalla olijoita. On kuitenkin hyvä muistaa, että vastaavaa ilmiötä on myös "tekstiilien" suosimilla uimarannoilla. Tirkistelijät ovat yleensä niin ujoja, että he eivät uskaltaudu näköetäisyydelle katselukohteestaan, joten heistä ei ole varsinaisesti haittaa naturisteille. Mutta naturistialueiden mainetta heidän läsnäolonsa huonontaa, joten tämän takia heistä olisi hyvä päästä eroon.