Rannat ja uimahallit

YLEISTÄ SUOMEN NATURISTIPAIKOISTA

Suomessa on melko niukasti sellaisia virallisia paikkoja, joita voi suositella naturisteille.


UIMAHALLIT JA MUUT SISÄTAPAHTUMAPAIKAT

YRJÖNKADUN UIMAHALLI, HELSINKI

Helsingistä löytyy joka päivä auki oleva Yrjönkadun uimahalli, jossa oleskellaan ja uidaan alasti. Paikkaa ei kuitenkaan voi nimittää naturistiuimahalliksi, koska uimahallin tilat ovat aina eri aikaan varattuna eri sukupuolille. Yrjönkadun uimahallin osoite on Yrjönkatu 21, Helsinki. Puh. 09-3108 7401. Uimahalli on ihan ydinkeskustassa, Foorumin kauppakorttelin taka-alueella.

Unohtaa ei tietenkään sovi myöskään virallisten naturistiyhdistysten järjestämiä tilaisuuksia, joita pidetään säännöllisesti talvikausina.


UIMARANNAT

PIHLAJASAARI, HELSINKI

Helsingin Pihlajasaareen pääsee toukokuun puolivälistä elokuun loppuun asti säännöllisesti vähintään kerran tunnissa vesibussilla. Vesibussiyhteys lähtee Pihlajasaareen kesäaikana sekä Merisatamasta että Ruoholahdesta ja matka kestää noin 10 minuuttia. Liikennöitsijät eivät ota koiria veneisiin. Pihlajasaaressa on naturistirannalla grillauspiste, ulkosuihku, uimalaituri ja wc. Ranta-alue on melko kivikkoista ja minkäänlaista varsinaista hiekkarantaa alueella ei ole, joten sitä ei voi suositella pienille lapsille. Kioskituotteet voi käydä ostamassa ei-naturistiranta-alueella olevasta kioskista. Yöpyminen on mahdollista teltalla varsinaisen naturistirannan välittömässä läheisyydessä.

RUISSALO, TURKU

Turun epävirallinen, Ruissalon saaren, Saaronniemen leirintäalueen yhteydessä oleva Kolkannokan epävirallinen naturistialue on pienehkö rantakaistale, jolta löytyy myös hienoa hiekkaa oleva uimaranta, joka soveltuu kaiken ikäisille naturisteille. Rannalla ei ole mitään palveluita. Rannan yläpuolella kalliolla on vanha Turun kaupungin omistama pitsihuvila, joka on hyvin vähäisellä käytöllä. Opaste paikalle: Kävele Kolkannokkaan johtavaa kävelypolkua. Kun ylität pitkän sementtisen sillan, joka menee kaislaisen aukon yli, niin käänny heti sillan jälkeen vasemmalle kääntyvälle metsäpolulle. Kulje metsäpolkua pari sataa metriä, jolloin kierrät kalliota alhaalla puiden seassa, rannan läheisyydessä. Polku avartuu lopulta rantaan, ihan pienelle hiekkaranta-alueelle. Olet perillä. Ohessa myös Turun Kaupungin karttalinkki löytyy tästä.

SOMPASAUNA, HELSINKI

Sompasauna on vapaaehtoisten ylläpitämä ilmainen sauna Kalasataman läheisyydessä. Siellä on saunominen ja uinti meressä sallittua ilman uimapukua tai uimapuvussa, täysin oman valinnan mukaisesti. Ei suihkua eikä pukuhuonetta. Vaatteet jätetään yleensä ulkosalle narikkaan, tai jos on oma lukko mukana, niin ne voi jättää myös pieneen lukittavaan lokeroon.